Status

Hye guys. Welcome to Rabbit Purple World//



Tutorial Edit Effect Gambar - Part 1


Hye Blogger. Hello Peps. Harini Alia ada nak buat sedikit tuto plus kesedaran kepada warga warga fitnah sekalian. Al maklumlah, sejak akhir akhir ini alia ada sandang gelaran baru pulak. Nak tau ape. Jeng Jeng Jeng ..... 'Budak Photoshop' . Ehem Ehem. Tak rase terbakar ke bile orang tuduh kita buat bende apa yang kita tak buat. See. Dekat Gambar Sebelah kanan tu, sumpah 100% original from Camera. 

Alia bukan putihkan muka brightness ke or what. Just tambah effect je pada gambar kasi gambar kekuning -kuningan or others colour. Itu pun dah dapat gelaran. So sapa tak puas hati, hah nah tengok lah puas2 macam mana alia tambah effect. And alia bukan buat bende tu semua dekat Photoshop. Diulangi. BUKAN.

First Step
Pergi ke Sini dan klik petak yang berwarna merah.


Second Step
Klik petak yang berwarna kuning dan pilih gambar untuk diupload dan akan keluar satu pop-up dan klik yang ada lining kaler biru.


Third Step
Tab yang kedua > Pilih button yang ada perkataan LOMO > Pilih HDR > Adjust ikut kesesuaian


Fourth Step
Scroll ke bawah dan cari effect yang berada di sebelah perkataan LOMO > Adjust ikut kesesuaian > Klik button biru

Fifth step
Klik button yang dilabelkan 1 > Klik button yang dilabelkan 2



Sixth Step
Klik button 1 > Button 2 jangan lupa tukar kepada All Files > Button tiga jangan lupa tambah .jpg > Klik button 4


Seven Step
Pergi ke photoscape. Anda tidak ada? Download di Sini.
Editor > Pilih Gambar > Filter > Film Effect > Cross Process - Low



Eight Step
Bright,Colour > Darken > Low + Low ( Gray Tone ) > Save




✿ Thengz Sudi Baca Entry Yang Tak Seberapa Ni ✿

0 Sweetheart Alia Taip - Menaip: