Status

Hye guys. Welcome to Rabbit Purple World//



SmartPhone Lenovo Anda Original Atau tiruan?




Hye blogger, hello to all readers, Pernah dengar smartphone brand Lenovo? Tak pernah? Macam tak betul je, macam tipu je. Telefon pintar Lenovo yang semakin banjir di pasaran membuatkan pengguna sering kali rambang mata, especially kalau dapat tawaran harga yang sangat murah berbanding harga jualan asal.

Tetapi, satu yang korang kena ambil peduli, yang korang beli tu lenovo Original atau Tiruan. Al - maklumalah, sekarang teknologi makin maju, ada phone klon, AP Set apa semua. Rata rata zaman sekarang, seller kedai pun banyak yang dah pandai menipu. Bila korang tanya dia kata Original Set punya, tapi rupa - rupanya yang korang beli tu sebenarnya AP Set. Tak rasa rugi ke habis beratus - beratus ringgit untuk produk yang korang yakin ori, tetapi sebaliknya anda tertipu! 

Perbezaan antara kategori ini biasanya dilihat dari segi:
1. Jaminan Warranty. Kebiasaanya AP Set lebih lama ( Sekitar 2 tahun atau lebih ). Biasanya kalau korang beli dekat kedai, then seller tu akan cakap, "eh kalau ada apa apa problem, u hantar dekat ini kedai balik maa"., Hah, kalaulah dia cakap. Sebabnya Kalau phone lenovo, center takkan support warranty okay!
2. Bahasa, Pembungkusan, Cap SIRIM, Manual dan sebagainya,

Tips Pembelian:
1. Check IMEI phone anda. IMEI ni dia berbeza - beza bagi tiap tiap phone. Macam pengenalan diri korang lah, setiap orang mesti ada kad pengenalan.

Cara Menyemak Keaslian Lenovo:
STEP 1

Buka laman web rasmi pengesahan jaminan Lenovo DI SINI

STEP 2
Check IMEI guna telefon anda. Cara check IMEI adalah dengan dail *#06#. Dia akan muncul macam contoh gambar dekat atas ni. *Image from google*. Kalau phone korang keluar 2 IMEI, jangan gelabah. Rata rata brand lenovo sediakan spefikasi dengan dual sim right? Jadi ingat dua dua kod IMEI ni, kalau tak ingat pe susah, salin or Screen Capture. Mudah. And one more thing, jangan mudah percaya kod IMEI yang dekat kotak. Sometimes, ada problem yang kod IMEI yang dekat kotak lain, dekat phone lain. Itu confirm phone anda tak original sayang.

STEP 3

Apabila dah dapat IMEI, masukkan dekat kotak kosong. Bagi yang dual sim tadi tu, try ONE BY ONE okies? Then klik check warranty. Anda akan dapat pemberitahuan berkenaan tarikh start till the end warranty. Korang jugak boleh check status warranty, jenis warranty and lain2. Congrates, kalau phone korang ori sebab kalau korang punye hp ada problem, korang boleh baiki dekat mana mana pusat perkhidmatan Lenovo.

FINAL

Kalau keluar macamni? CA harap korang janganlah menangis tepi bucu katil, sebaliknya... Kalau masa korang beli phone, owner kedai tu kata ori, pi serang dia keyh. Kuang kuang. Harap lepasni kita tak terus diperbodohkan dengan penipuan. Harap segala tips di blog ini membantu yah.

P/s: Sekiranya ada kekurangan, mohon di betulkan ya wahai otai otai. Nak tau CA punye lenovo ori ke tak, tunggu di next entry yah. Kalau dah cuba, boleh tinggalkan feedback dekat kotak komen. Harap membantu dan terima kasih :)




✿ Thengz Sudi Baca Entry Yang Tak Seberapa Ni ✿

ShawlsToLove Pilihan Muslimah Sejati


Hye bloggers, hello all readers. This entry CA nak review one online shop yang orang kata memang the best untuk para para muslimah yang suka bergaya tapi masih patuh akan syariat. This online page memang menjual shawl shawl yang bersaiz XL dan others dengan pelbagai pilihan warna dan pattern yang begitu menarik. Dekat page ni jugak korang boleh beli and the best boleh borong ! The owner also is too trusted person and give u allss 5 stars layanan yang memang daebak. Buat servis dengan begitu lancar dan cepat. So, dekat bawah ni, CA sertakan link link untuk korang like and usya usya okeyh? Jangan lupa like their page sekali.
         
ABOUT SHAWLSTOLOVE :
ShalwsToLove ni provide custom made wide shawls. Specialized in shawl labuh. Founded sebab nak DAKWAH to people. Alhamdulillah bagus niat owner. People wearing shawl labuh pun boleh cantik with affordable price yang tak rabakkan poket students. Ahaks. Selain tu, STL pun jual tudung AKEL especially for students. ShawlsToLove also provided high quality muslimah T-shirt.

CONTACT HERE :
SMS / Whatsapp : 0136392725

[ BATCH 3 ] SAWDA SHAWL
Price : RM 38 (exc postage )
Code: SS01
Measurement : 2.0m x 0.7m
Material: High quality Italian Chiffon

Pelbagai Pattern menarik. More Di Sini

Measurement yang panjang. Lilit 3 kali pun boleh ahaks!

Lebar. Ini paling awesome. Kalau korang lilit for sure melepasi dada dan bahu. Like!

Beralun di hujung. Aww lebih style gitu muslimah!

Mudah dibentuk. Shawl yang tak melekap kat muka. This! 

Labuh. Melepasi dada dan bahu. Awesome like !

Macam macam style yang korang boleh gayakan !

So ape yang korang tunggu? Checkout ShalwsToLove Now!

P/s: Maaf atas segala kekurangan semasa membuat review. Yang baik itu datang dari Allah, dan yang buruk itu datang dari kesalahan diri saya sendiri. No more judge, spam and others. Happy 2015. Selamat membaca. Terima Kasih.


✿ Thengz Sudi Baca Entry Yang Tak Seberapa Ni ✿

Shawlora For Peminat Tegar Halfmoon & Pandora


Assalamualaikum, harini CA nak review satu online shop yang boleh dikatakan menyediakan service yang sangat memuaskan hati dengan kualiti produk yang terbaik dan layanan yang gila best dari ladang. Their page now lebih aktif menjual ladies watch/ accecories. So dekat bawah ni CA lekatkan link link yang boleh korang usya ye. Bukan usya je, mesti kena borong sekali aih hihi
      
CONTACT HERE :
Facebook Page
Instagram
Website
SMS / Whatsapp : 0166898121

HALFMOON ADLINA
Harga : RM45
Material : High quality chiffon dengan kombinasi 3 warna, kain yang lembut dan mudah dibahagian awning.
Special : Dijahit bersama inner dan sangat menarik bagi anda yang kurang gemar "innerneck".


Pelbagai pilihan dengan kombinasi 3 warna. More Di sini

3 Kombinasi Warna Yang Menarik!

Lengkap dijahit bersama inner!

Pelbagai Pilihan Warna!

Awning kemas dan mudah dibentuk, Labuh mengikut Syariat,

Jadi apalagi? Ayuh ke Shawlora sekarang.

P/s : Maaf atas segala kekurangan semasa membuat review. Yang baik datang dari Allah, yang buruk datang dari kesalahan saya sendiri. No more judge, spam and others. Happy 2015. Selamat membaca. Terima kasih



✿ Thengz Sudi Baca Entry Yang Tak Seberapa Ni ✿